Hoe het allemaal is gekomen

Na begonnen te zijn als bladenbezorger begon 6 oktober 1961 Bert van der Poel samen met zijn vrouw Truus met een winkeltje aan de van Naeldwijcklaan. Ook kwam er videoverhuur bij.

In het begin rommelde men maar wat aan, maar al snel zochten we aansluiting bij Videoland, toen nog heel klein en als zesde winkel in Nederland een noviteit. Dit was al snel een succes en vele verbouwingen en uitbreidingen later moest er gezocht worden naar een groter pand. Dit nieuwe pand werd gevonden aan de Wilhelminastraat 3a te Berkel en Rodenrijs.

In 1985 werden de deuren van “tabakspeciaalzaak-videoland van der Poel” geopend. We draaiden jaren door met vele assortimentsuitbreidingen. In 1991 werd het pand met ruim 100 m2 verbouwd en vergroot tot 270 m2. In 1997, dochter Silvia had ook ondertussen haar intrede gedaan, was de aansluiting bij Primera een feit.

In 1998 kwam ook schoonzoon Menno in de zaak en op 1 januari 2000 hebben Silvia en Menno het bedrijf overgenomen. In 2005 werd de videotheek verkocht en na wederom een ingrijpende verbouwing kwam het postkantoor in het pand bij Primera van der Poel. Primera van der Poel is een winkelbedrijf waar de service nog steeds een hoog goed is.

Alhoewel we geen wonderen kunnen verrichten proberen we toch iedereen zo goed mogelijk te helpen met een wel zeer uitgebreid assortiment. Het postkantoor is een volwaardig kantoor zoals u het mag verwachten in een groeigemeente als Lansingerland. Kortom, bij Primera van der Poel doen ze een BOEL!

Menno en Silvia

Silvia hielp tijdens haar opleiding MDS al mee in de winkel, na deze opleiding werkte zij in een boekhandel maar kwam in 1991 toch weer terug op het oude nest. Menno volgde eerst een MTS electronica opleiding en werkte daarna als technisch tekenaar. Hij maakte in 1998 de overstap en kwam ook in de winkel werken. Silvia en Menno zijn in 1994 getrouwd en hebben 2 dochters.